середу, 27 березня 2019 р.

Засідання МО 26.03.2019

Засідання 


методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу 
від 26 березня 2019 року


Порядок денний
  1. Формування математичних компетентностей учнів спеціальної школи
  2. Вивчення географічної карти онлайновими сервісами
  3. Підвищення ефективності початкових етапів уроку. Методичні прийоми.
СЛУХАЛИ:
1. Дордюк О.А. вчителя математики, спеціаліста вищої категорії, корекційного педагога, яка повідомила про особливості навчання математики в спеціальній школі та складності формування математичних компетентностей у дітей з особливостями інтелектуального розвитку. Вчитель запропонувала переглянути різноманітні завдання для формування у дітей математичної грамотності, вміння соціалізуватися. Такими матеріалами були наочність на формування поняття іменовані числа, вміння рахувати гроші, вимірювати час, орієнтуватись на годиннику. Також велику увагу при вивченні математики вчитель приділяє орієнтації учнів у просторі.

2. Юрченко В. В. вчителя географії, спеціаліста вищої категорії, корекційного педагога, яка розповіла про основні прийоми роботи з географічною картою та можливості сучасних технологій на уроках географії. Вчитель познайомила присутніх з можливостями використання Google-maps на уроках, створенні інтерактивних вправ для перевірки та актуалізації знань учнів.

3. Смородську С.М. вчителя хімії та біології, спеціаліста першої категорії, корекційного педагога, яка запропонувала різноманітні вправи для організації початкового етапу уроку для учнів та вправи для організації нервово-психічної підготовки, динамічних пауз учнів спеціальної школи.

УХВАЛИЛИ:
1. Вчителям математики взяти до уваги інформацію Дордюк О.А. та працювати над підвищенням якості математичної освіти.
2. Взяти до уваги інформацію Юрченко В.В.
3. Вчителям МО ознайомитись з напрацюваннями Смородської С.М. та використовувати їх в своїй роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар